Felles miljøliste til verv i Kommunestyret

Sylvi Ofstad Samstag (SV), Erik Lundeby (V) og Henrik Mathiesen (MDG)

De tre miljøpartiene Venstre, MDG og SV har blitt enige om et valgteknisk samarbeid for at miljøsaken skal få en sterkere stemme i utvalgene i Frogn.

27. september, 2015

Vekst og vern-dimensjonen viste seg å være sterkest i Frogn-politikken, da det også i denne perioden blir etablert en lilla blokk av Ap og Høyre i kommunestyret. Fellesnevneren for dette samarbeidet må antas å være å få drevet gjennom de store utbyggingsprosjektene som utvider tettbebyggelsen i Frogn betraktelig.

-Når miljøpartiene nå må gå i opposisjon er det viktig at vi sammen sikrer at miljøet og klimaet får en høy og tydelig stemme i Frogn kommunestyre, sier Venstres Erik Lundeby.

Partiene har kommet frem til at deres representasjon sikres best ved å stille en Venstre-liste og en MDG-SV-liste til Formannskap og hovedutvalg, og en felles liste for alle tre partier til Kontrollutvalg og Administrasjonsutvalg. Venstre skal sitte i Kontrollutvalget og MDG i Administrasjonsutvalget, med felles varaliste. SV har første vararepresentant i begge disse utvalgene.

-Vi er svært fornøyd med at vi på denne måten får sitte i de to utvalg der vi mener MDG kan jobbe best for miljøsaken, sier MDGs Henrik Mathiesen. For å gi prioritet til tiltak som utvikler Frogn i en mer bærekraftig retning håper vi nå på godt samarbeid med alle partier i utvalgene, sier Linda Byström i MDG.

Listesamarbeidet handler om å vinne posisjoner, men det er all grunn til å tro at partiene også vil stå sammen om god miljøpolitikk når sakene kommer til behandling i utvalg.

-Med fast plass i OOK ser vi fram til å følge opp SVs røde hjertesaker, sier Sylvi Ofstad Samstag. Som første vara til hovedutvalget for miljø-, plan- og byggesaker og formannskapet får vi i samarbeid med MDG også grep om kommunens mange og viktige miljøsaker, sier hun fornøyd.

Erik Lundeby 90143262
Linda Byström 41764357
Sylvi Ofstad Samstag 95463522