I media – Boligbygging på ville kjerreveier

Frogn MDG er opptatt av boligbyggingen skal ta hensyn til mennesker, klima og miljø. Vi ønsker trygge skoleveier, grønne lunger og at det legges til rette for gående, syklende og kollektivtrafikk i hverdagen. Henrik Mathiesen, en av våre representanter i kommunestyret, argumenterer i leserinnlegg i AMTA for at den siste tidens vedtak om boligbygging i Frogn kommune skaper økt biltrafikk i områder som på ingen måte har forutsetninger for å tåle det.

 

Les leserinnlegget i AMTA her: Boligbygging på ville kjerreveier.

 

7. desember, 2020

Frogn MDG er opptatt av boligbyggingen skal ta hensyn til mennesker, klima og miljø. Vi er opptatt av å bevare blå og grønne områder i tettstedet vårt for fremtiden. Vi er opptatt av trygge skoleveier og at folk flest skal finne det naturlig å gå, sykle eller ta bussen fremfor bilen i hverdagen. Vi er også opptatt av å legge gode planer for byutvikling der vi reduserer transportbehov og klimautslipp, bevarer større sammenhengende naturområder og skaper trygge rammer for oppvekst og fritidsaktiviteter.

Høsten 2020 har dessverre kommunestyret fattet en rekke vedtak som vi mener vil gjøre det veldig vanskelig å nå disse målene. Frogn kommune legger nå til rette for bygging av 850 nye boliger i skogen på Kolstad og i Odalen. Et flertallet åpnet nå i november for ytterligere fortetting i eplehagene på Sogsti og i deler av det gamle hytteområdet Elle. På denne måten legger vil til rette for enda mer biltrafikk på de gamle kjerreveiene hvor vi mangler fortau.

Høyres alternative forslag til handlingsplan for 2021 inneholder et forslag om å fjerne stillingen som trafikkingeniør og skrote en rekke mål for trafikksikring i Drøbak i årene som kommer. Høyre sier rett ut at de vil endre planverket slik at vi skal legge til rette for mer biltrafikk i boligområdene og sentrumsområdene i Drøbak. Veier skal holdes åpne, nye boliger skal bygges og bare unntaksvis skal det investeres i fortau.

For Høyre virker det som om bilen ikke skaper trengsels- og trivselsproblemer og at kommunens klimaforpliktelser skal løses med flere og høyere andeler av elbiler.

MDG mener at dette gir svært dårlige signaler til de mange barnefamiliene vi ønsker skal komme til Drøbak. Nesten alle andre kommuner jobber for å redusere biltrafikken i bysentra og boligområder, men Frogn Høyre ønsker å gjøre det motsatte. I tillegg vil de legge til rette for mer nedbygging av etablerte boligområder uten krav om planer for å ivareta grøntområder og trafikksikkerhet.

MDG vil fortsette vår restriktive holdning til fortetting av de gamle bolig- og hytteområdene nord og sør for Drøbak. Vi vil fortsette arbeidet med å få fremtidens Drøbak til å vokse på Seiersten, Ullerud og Dyrløkke og gjøre veier og møteplasser tryggere for myke trafikanter.

Henrik F. Mathiesen, representant i kommunestyret for MDG i Frogn