Klimahandling i juletider

Lørdag gikk vi i Miljøpartiet De Grønne, sammen med hundretusentalls over hele kloden, i marsj for å be verdens ledere om å gå fra ord til handling på klimatoppmøtet i Paris.

1. desember, 2015

Helgen har vært full av symboler på hva dette møtet handler om. Storm og plussgrader i det vi går inn i desember måned minner oss om at klimaet allerede er i rask endring. Men lørdagens solskinn er også et symbol på håpet som ligger i fornybar energi. I Drøbak tennes julegranen nok en gang uten snø på bakken, etter at vinden først prøvde å knekke det. Kanskje kan også fredagens temperatur både i luften og på kjøpesentrene få stå som symboler på at det å gå fra ord til riktig form for handling faktisk er en kamp vi alle må ta. Fra politiske toppledere i Paris, til deg og meg i julehandelen.

Resultatet fra klimatoppmøtet i Paris kan gjøre jobben mer eller mindre enkel, men uansett hva dette møtet leder til vil jobben nødvendigvis måtte utføres i alle klodens lokalsamfunn – så også i vårt. Som parti er vi utrolig glade for at vi fikk så pass stor tillit i vårt første valg i Frogn. Og vi skal gjøre vårt beste for å forvalte denne tilliten på en god måte! Samtidig håper vi at ingen har så stor tiltro til oss at de lar være å bruke sin egen stemme og jobbe med sine egne handlinger i hverdagen. Det er vanskelig og det tar tid.

Omstillingen til det bærekraftige samfunnet kommer ikke fra noen politikere på toppen. Det kommer fra håpet og viljen hos alle og enhver til å utgjøre en forskjell. Liten eller stor. Ofte eller nå og da. Vi håper du blir med!