Frogn deltar i kystlotteriet

Linda Byström stilte i hovedutvalg for miljø, plan og bygg, spørsmål om Frogn kommune kunne bli med i Kystlotteriet våren 2019. Den 6 mai kom rådmannen tilbake med en positiv sak om tiltak mot marin forsøpling.

10. mai, 2019

Følgende spørsmål ble stilt den 11 mars:

«Kan Frogn kommune bli med i Kystlotteriet våren 2019?

Kystlotteriet har bygget opp en løsning for utlevering og innlevering av søppelsekker som hvem som helst kan bruke for å rydde strender. De som leverer sekker kan vinne premier.

Kystlotteriet driftes av Naturvernforbundet i Østfold og er et samarbeid mellom innbyggere, kommuner og næringsliv med sikte på å rydde Oslofjorden for marin forsøpling. Mer informasjon finnes på Kystlotteriets nettside. Det som trengs fra Frogn kommune er et sted for inn- og utlevering av sekker og lodd, samt en egen avtale med FolloRen. Mye peker i retning av Turistkontoret på Sjøtorget».

Den 6 mai ble følgende vedtak fattet:

«Kommunen deltar i fellesaksjoner og ryddeprosjekt for marint avfall som «Strandryddedagen» og «Kystlotteriet» gjennom informasjon og tilrettelegging for frivillig innsats ved utdeling av utstyr/avfallssekker. Innsamling etter ryddeaksjoner skal primært skje gjennom vårt eierskap i Follo Ren IKS, og aksjonene må registreres i Ryddeportalen for å utløse refusjonsmuligheter. Kommunen kan bistå ved særskilte behov. Kommunen utarbeider løsning for deltagelse i «Kystlotteriet», med utlevering av utstyr på Servicetorget. Frogn kommune deltar i «Helhetlig plan for Oslofjorden» igangsatt av KMD og Miljødirektoratet som tar utgangspunkt i vannområdeforvaltningsområdene PURA, IOV og MORSA.»