Valg 2019 – for mennesker og miljø!

Lurer du på hva du skal stemme i årets lokalvalg?

Finn ut om Miljøpartiet de Grønne er partiet for deg!

10. juli, 2019

I år lager vi ikke noe stort partiprogram som vi trykker og sender til deg i posten. Men vi har samlet det du trenger å vite om Frogn MDG på denne siden – Valg 2019!.

Har du dårlig tid? Prøv vår 6 minutter korte gjennomgang av grønn politikk på 1-2-3.

Her finner du informasjon om

  1. hvem de flotte folka som stiller til valg er
  2. hvilke saker Frogn MDG vil fokusere på fremover
  3. og hva vi har gjort så langt

Lokal politikk henger tett sammen med den regionale fylkespolitikken. Mer informasjon om Viken MDG sitt program finner du på Viken MDG sine nettsider.

Hva er grønn lokalpolitikk?

Grønn lokalpolitikk har en visjon om en levende by og bygd som tar vare på både mennesker og miljø. En kommune skal sikre gode steder å bo og ha fokus på livskvalitet for innbyggerne. For Frogn kommune mener vi at noe av det viktigste er å sikre en sosial boligpolitikk som gir rom for mangfold og god folkehelse. Videre trenger vi en tydelig, sammenhengende markagrense som fremmer et aktivt friluftsliv og gir økt biologisk mangfold.

En hovedsak for Frogn MDG er å jobbe offensivt og aktivt for omstilling til et lavutslippssamfunn, i tråd med nasjonale og internasjonale forpliktelser. Vi vil være stemmen til de som er opptatt av å gjøre noe med klimakrisen. I praksis betyr det at vi vil følge opp og få finansiert den nylig vedtatte Klima og energiplanen for Frogn kommune. En plan vi har vært med å utforme i inneværende periode.

Vi vil ha en skole som fremmer både kunnskap, læringslyst og livsglede. Vi håper at skolene i Frogn kommune gir trygge elever som er så glade i kloden vår at de ønsker å ta vare på den. Det betyr at skolene må styrkes når det gjelder å formidle kunnskap om natur, matproduksjon, klima og bærekraft. Skolene skal gi elevene lyst og mulighet til å ta vare på demokratiet og menneskerettighetene og til å bygge en bærekraftig verden. Skolene må også ha tilstrekkelig lærertetthet og en tilgjengelig skolehelsetjeneste som kan ta vare på unge som sliter psykisk eller som trenger hjelp til livsmestring i hverdagen.

For MDG er det spesielt viktig at folk i alle aldre kan bidra aktivt i samfunnet gjennom god lokaldemokrati og frivillighet. Når samfunnet er i omstilling er deltakelse spesielt viktig, og vi må finne gode måter å sikre at alle har en stemme i samfunnet.

Vi håper du finner det du lurer på. Dersom du vil treffe oss og stille spørsmål finner du oss på Facebook og på stands i løpet av sommeren og frem mot valget.

Vi sees!

PS. Du vet vel at du kan forhåndsstemme allerede nå?